Nu är våren officiellt här!

Hoppas att ni alla har haft en trevlig valborgsmässoafton! Här har det varit väldigt lugnt hela dagen i det fina vädret, värre har det väl varit nere på stan...
I helgen hade vi ju det underbaraste vädret och vi var ute och grejade hela dagarna. Så här kommer det massa härliga bilder på vårsessan!

Roligt att åka på Eliassons Bobby Car eftersom dom har asfalt hos sig...
Såå roligt att åka på Bobby Car!
   
Här ser Alice när pappa & morfar kommer i hans jobbarbil, hon gör t.o.m slängpussar till dom!
Nu kommer pappa & morfar!
           
Alice söta & roliga Bobby Car, hon är jätte duktig på att sparka sig fram på gruset.
190747-868
Vilka goa kramar dom möts av när dom kommer hem!
           
Alice nya grej är att sitta i morfars jobbarbil...tänk att alla barn har tyckt att det är så roligt. Igår fick hon till och med åka med han till Gunsta, vilken lycka!
Vilken LYCKA att få sitta i morfars jobbarbil!
       
Glugg mellan tänderna?...
Blivande jobbartjej?
Se så fint hon ska sitta bredvid morfar...
       

Jakob 1 år!

För en vecka sedan var vi på 1-års kalas hemma hos familjen Appelfeldt, det var Jakob som fyllde år. Det var flera barn och massa trevliga vuxna dessutom. Det bjöds på god mat och trevligt sällskap. Alice träffade även den minsta bebisen hon sett, endast 3 dagar gamal! Det var Levi som fått en lillebror som heter Jack. Alice är ju helt bebistokig som de flesta vet och nu höll hon ju på att få slaget, oj så liten han var. Så så fort Alice försvann så hittade man henne i hallen vid bilstolen där Jack sov. Hon klappade han och gungade stolen så fint. Vilken unge vi har, hon är ju en bebis själv! Annars har hon ju fullt upp på mammagruppen när både Majken, Norah och Agnes kommer på en gång. Milly Lee har blivit så stor så snart kan dom väl leka tillsammans.
Hon är så go när hon säger bis, bis och lägger huvudet på sned som att hon själv är så stor...

Här leker Jakob och Alice i hans lektält, jätte mysigt.
Jakop & Alice
Paketöppning med alla barnen.
           
Oj, så mysigt med en 3-dagars bebis! Han var så otroligt fin lille Jack.
Mamman, Jack & Alice
Massa gos blev det mellan Jack & Alice.
      
Här kunde nog Alice suttit hela kalaset om hon fått...
Alice & Jack
Här ser ni hur fint hon gungar stolen och klappar Jack.
           

Pappan 29 år...

I veckan som gått hade vi lite kalas för de närmsta eftersom pappan fyllde år. Tänk nästa år vilken fest vi ska ställa till med!! Det var så trevligt att träffas såhär mitt i veckan och umgås lite. Vi fick även långväga besök från Höganäs- roligt att du kom förbi David. Pappan hade ju även köpt sig en egen födelsedagspresent, Nintendo Wii... Det spelades till klockan tolv på natten, tänk så roligt man kan ha!
Tack alla för att ni kom!
Oskar 29 år!
       
De boxade, bowlade, spelade tennis, baseboll, golf och roligast GUITAR HERO! Alice fick ha hörlurar för det spelades så hög rockmusik!
       
Det spelades väldigt hög musik!
Alice dansade till musiken, såå gullig!
Vilken dansare!
Innan gästerna kom så hann Alice och pappan att fika lite på hennes rum.
       
Dockan ska ju oxå få mat...
Alice kan i alla fall ta hand om bebisar!
Såhär ser hon ut när plåtkopparna åker i golvet, det låter lite då...
Roliga unge!
" Älskade pappa jag älskar dig så mycket och du är verkligen min idol! Det bästa som finns är när mamma säger på eftermiddagen "vem är det som kommer Alice?" . Då hör jag hur ytterdörren stängs och jag förbereder mig för att du ska komma in och jaga mig och sen gossar vi på golvet. Vi kan jagas runt sofforna super länge, det är såå spännande. Sen på kvällen nattar du mig och vi ligger och myser länge i sängen och kramas och kramas! När du är ledig så får jag vara ute med dig i trädgården och greja och vara ensam med dig, det är kärlek det!
Pappa du är bäst och jag älskar dig mest av allt!
(Lovar att jag ska börja säga pappa högt, just nu viskar jag det ju bara...)

       

Sandlådan!

Mysig lek i sandlådan har vi haft varje dag denna veckan.
Tänk vilket underbart väder vi har!!
Leker i sandlådan och är helt nöjd!
   
Tjejlek i sandlådan en härlig vårdag!

En stor dag!...

Då kom äntligen den stora dagen då Alice bestämde sig för att börja gå helt själv!! Oj, vad vi har jublar och klappat händerna idag. Det var på moster Malins altan i strålande sol och värme som de första 8 stegen togs. Mamman, mostern och Frida höll andan tills hon satte sig ner och vände på sig och skrattade mot oss! Vilken tjej!! Sen kröp hon runt och ställde sig upp utan stöd ett antal gånger och gick till kusinernas förtjusning. 
Hon hoppade även på den stora studsmattan för fösta gången och det var så roligt att hoppa med Benjamin. Vilken stor kille han är som passar henne utan problem och hon älskar det! 

På korten nedan har vi våghalsen Alice, hennes nya grej som hon gör utan problem. Helt plötsligt ser vi henne stå på den lilla lådan och skratta, super busigt och lite farligt. Så upp och ner på lådan! 
Alice, du är en riktig liten gull och busunge nu för tiden! 
Modig!
       
Har balans i alla fall....

Fika dags...

Vår lilla dam har fått en ny hoppy! Fika på sitt rum med sin gulliga kaffeservise...hon kan nog sitta i timmar om hon fick...för det roligaste är att sitta ensam på stolen. Hon är så gullig när hon sitter och tar på stolen och säger "tol, tol", och känner sig så stor! Hon skriker när man lyfter ner henne. Hon känns verkligen så stor nu i allt hon gör och säger, det är inte många minuter varje dag som hon är tyst...så mysigt när man börjar förstå henne och hon fattar vad vi menar.
Hon blir dessutom sötare och sötare för var dag som går!!
Angelina var här och fikade i veckan såklart, oj så mysigt dom hade!
Fika tanter
       
Kaffeservis!
           
Gott kaffe?!
           
Alice nya taklampa, dock ej bra bilder, men fin till hennes spetsvägg.
Gosse fot!

Fikatajm!
Alice har en bit ner till golvet...såhär rakt och fint sitter hon hela tiden på stolen!

En vanlig dag...

Skulle kolla vad jag hade för kort i kameran, men det verkar som att den inte varit så aktiv det senaste...tyvärr..men jag lägger ut dom som finns i alla fall. Det är ifrån i fredags då vi och Malin & Angelina gick hela varvet på Gränby och självklart en visit på Himla. Annars har vi haft en otroligt lugn och skön helg då vi bara gjort saker vi orkat och känt oss inspirerade för. Det var längesen vi bara var hemma och inte hade något inplanerat och var friska dessutom. Som idag har vi ätit god mat på Svenssons med moster Ann-Sofi, Rosita och Hanna efter kyrkan, det är mys det!
Alice har dessutom fått två flicksysslingar sen vi skrev sist-
Välkomna Ebba Ahlberg & Wilda Abrahamsson!!
Busungar!
Shopping tjejerna!
Sötnos!
Skön sovställning?!

Goding

Har ju glömt...

att lägga ut bilderna från påsken och fast det känns avlägset så måste det ju ändå arkiveras...vi var hemma hos min bror med familj på västkusten för fjärde året i rad och alla syskonen Ahlgren var som vanligt med. Så sammanlagt var vi 14 stycken plus katten Meja. Vi hade det super mysigt och roligt tillsammans.
Påsk prinsessor
     
Påsklika sessorna med kläder ifrån mormor. Alice öppnar påskpresenter från PO.P
Oj, så roligt att gå på Gekås!
       
Eftersom vi stannade kvar några dagar efter påsk så hann vi med ett besök på Gekås i Ullared. Alice var såå duktig i 6 timmar, vilken shopping tjej!
Polarntjej!
       
Likisar igen i PO.P presenterna, pappan fick en mer gedigen väderstation än den han har hemma, alla syskonen samlade, Alice sover på väg hem till Uppsala- kolla in fransarna!
Alice & Elia
       
Älskade kusinerna i lika pjamasar- det tyckte Elia va roligt., en nyduschad Angelina.
           
Livsfarlig i matstolen men roligt var det, mor & dotter, pratar med morfar på högtalartelefonen.

Otroligt nog så kom det ju massa snö på oss varje dag, bättre sent än aldrig kanske...så på annan dan så grillade vi korv ute och myste i kylan, vi kunde sitta på den stora "borgen" som pojkarna hade byggt. Alice fick även sitt första åk i pulkan det var en stor höjdare!
Äter grillad korv med bröd ute!
Alice åker pulka för första gången
           
Oj så roligt det var att bli dragen i pulkan!
Myser!
           
Myser med pappan i kylan med sin favoriträtt- korv med bröd!
JIPPIE!

Bebisvagn!

Såhär ser vår vagn ut om man sätter på liggdelen. Var bara tvungen att se om Alice fick plats i den liggandes och det fick hon! Vi har ju aldrig använt den till henne, men oj så roligt hon tyckte att det va att sitta i den. Det kändes nog super busig för hon bara skrattade hela tiden.
Världens gulligaste vagn & unge!
   
Så busigt!

Stor tjej!

Vi märker verkligen från dag till dag att lillskruttan börjar bli en stor tjej, fast hon är vår lilla bebis! Varje dag lär hon sig något nytt och hon är såå busig och har glimten i ögat. Hon har även blivit en riktig gosse tjej med alla och inte bara med mamman. Hon kramas och pussas mer än gärna med både familj och vänner. Ni skulle sett sånna kramar och pussar Elise fick häromdagen...
Hon härmar gärna ord när vi pratar och säger flera ord nu. Men gå det vill hon inte göra själv...men hon har ju hela livet på sig att gå så hon sparar sig nog bara..
Här är lite mysiga kort från i tisdags när Alice sparkade sig fram själv runt lägenheten på sin flickiga sparkbil! Nu har jag nog skrytit klart om vår älskade sessa!
Världens godaste sessa!
       
Sparkar sig fram själv
Förresten, idag var vi på en sen 1-års kontroll och allt var som det skulle med Alice. Farbror doktorn undrade om Alice hade tjuvkikat på tabellerna för hon följer kurvorna EXAKT på både vikt och längd! Hon väger precis 10 kg och var 76 cm lång. Det är vår tjej det!!

VÅR, VÅR, VÅR!!!

Tänk vilket fantastikst vårväder vi har haft nu några dagar! Igår och idag har det ju varit underbart med minst 15 grader varmt och strålande sol. Detta har vi ju självklart utnyttjat och varit ute massa timmar varje dag. Idag har vi varit på musiklek och lunchat med Desireé & Elise (äntligen) och så har vi traskat bort till Linden´s för att beskåda nya flickebarnet Norah. Mamman och Alice kom gåendes hem klockan halv sju i strålande sol,  pappan kom och mötte oss på vägen oxå, det är lycka det!
Igår var vi på promenad med mormor och så åt vi lunch på hennes trappa, extra gott att äta ute tyckte Alice. Vi gick ett varv i trädgården och tittade på vårtecken, kameran fick absolut hämtas ut! Va tycks om alla blommor i vår trädgård?!
Ett bi i farten...
Ser ni getingen?
           
            
       
Huset på långt håll
       
Vackert!