Helgen som varit...

Ja i helgen så var ju farmor & farfar här och Alice tyckte det var såå roligt, hon var inte ett dugg blyg och att sitta på farfars arm är så mysigt så! Hon var ett riktigt charmtroll på frukostarna och visade hur mycket hon älskar att äta frukost; gröt, smörgås, mjölk, kiwi och apelsin. Mycket mat ska det vara och man ska sitta länge och mysa med tända ljus och nyhetsmorgon!
Gott med frukost
           
Busunge!
På lördag kväll åkte vi och åt på texas Longhorn med mormor, morfar, farmor, farfar & moster, det var som alltid fantastiskt gott! Alice fick en egen middag men hon åt mest på sin bok. Hon var så duktig, hon älskar att titta på folk och charma dom och såklart äta god mat. Det är så mysigt och skönt att gå ut och äta och bara slappna av i gott sällskap!
Biter i pappans finger!
           
Gos/bus med pappan
           
Farfars tjej!

3-års kalas...

Igår var det dags för kalas IGEN..Alice fyllde ju i fredags, morfar i måndags och Angelina igår tisdag. Vi har verkligen lyckats få till alla på några dar. Så Alice var på barnkalas klockan 10 med alla stora flickor och Milton. Hon fick sig ännu en sockerdos kan man säga...men det roligaste var att Angelina var så lycklig för att fylla år och hon slog nog Alice i paketväg! Grattis igen vår älskade prinsessa, du är verkligen en stor tjej nu!!
Slickar upp all glass
Det kan ju finnas något gott kvar...
   
Kalasbarn, Selma, Flora & Herta, Alice fikar själv...
Partybrud!
         
Angelina fick prinsessklänning av Alice, födelsedagsbarnet, mamman & alice, Sandra, Christine, Milly Lee, Alice, sötaste flickan i ny klänning
Elsa, Tyra & Angelina
Elsa, Tyra & Angelina kollar in Alice när hon kladdar...
           
Angelina med sitt "hår", de minsta flickorna på kalas, alla kalastjejerna!
Bästisarna
Bästisarna Angelina & Tyra

Fler kalaskort!

Vi lägger ut ännu fler kalaskort från Alice 1-års dag...det var 463 kort i kameran när Alice stora dag var slut så det är inte så lätt att välja, så det blir en hel del här. Efter att barnkalaset var slut så väntade mormor, morfar, farmor, farfar, mostrar och kusiner på att få komma på kalas. Vi bjöd på Alice favorit rätt- hamburgare med bröd och massa tillbehör och sen var det ju självklart tårta och fika. Det var såå mysigt att alla kunde komma och Alice fick massa massa paket från alla, Angelina hade nog roligast som fick öppna alla paket :) Man blir så otroligt tacksam till alla och man inser vad som betyder mest för en = FAMILJEN! Tack alla för att ni kom och gjorde Alice första födelsedag oförglömlig!
Alice högt upp i taket!
           
Alla vuxna på kalas och äter hamburgare!
           
Mys & bus hos pappan måste man hinna med, A får hemmagjort paket av Calle!
Fikadags
Alla sjunger för Alice, hon ser rätt nöjd ut!
           
Blåser ut ljusen & fikar!
Blåser ut ljusen!
           
Leker med Angelina & favorit giraffen
       
Får Eccoskor av farmor
           
A fick två par skor, ett par ecco av farmor & ett par indien skor av moster, båda helt ljuvliga!
En hel del paket...
       
Får stor paket av pappa & farfar, alla hjälps åt att bygga ihop den, mys med moster
Pappan dansar med flickorna!                                 
De 2 stora paketen, prinsess slott & brandbil i plåt!
Provkör nya brandbilen!
Alice har brandmän i släkten; sin pappa Oskar, farfar Janne, gammelmorfar Gösta, gammelmorfar Olle & gammel gammel farfar Rune, de ni!!

Barnkalas!

Ja, efter det mysiga morgonfirandet så var det dags för barnkalas klockan ett. Som tur var så kom moster Ann-Sofi och hjälpte oss att bli färdiga, annars hade vi aldrig hunnit...Alice hade bjudit 5 kompisar, det var; Angelina, Elise, Vega, Molly & Jakob. Max var oxå bjuden men han hann ju flytta tyvärr. Alla som vi bjudit kunde komma och det var ju bara såå skoj och mysigt. Alice fick MASSA fina kläder och leksaker, vilka presenter alla mammor hade köpt, TACK alla igen!!!
Barntårtan!
           
Tårta med barnpuré, Vega & Alice, Jakob & Alice, mamma Rebecka & de små
välkomnande i hallen
Alice tar emot alla i hallen, kan ni se hennes 2 tofsar?!
           
Vega & Angelina i lika klänningar, Désirée & Elise, Alice vid fikat, fikabänken
Alla på kalaset!
Alla på kalaset uppifrån! Såhär ser det ut när alla har 1-åringar, ingen sitter på stolar...
           
Molly & Vega leker i hallen, Malin & Vega, kalasdukat bord, presentpåsar till barnen istället för godispåsar
Födelsedagsbarnet!
           
Alice öppnar paket med hjälp av Angelina, Angi pusslar på Alice rum
       
Elise & Frida, Vega ska åka hem i sin ljuvliga jacka, Vega & Elise leker runt bordet
Älsklingen!
   
Godaste Angelina läser, Elise & Désirée

En än gång tack för att ni kom och förgyllde prinsessans första födelsedag, ni är alltid välkomna att komma och leka, Alice & mamman älskar att ha folk här!

Födelsedagsmorgon!!

Ja, nu har Alice fyllt 1 år igår!! Helt otroligt och fantastiskt. Har precis gått igenom alla kort ifrån dagen och det är mängder med kort! Och alla är väl lite sådär halvbra tagna i all stress men vi slänger ut lite bilder ändå. Första inlägget blir på Alice morgon då vi kom insjungandes i sovrummet med filmkameran och brickan i högsta hugg. På brickan var det en vällingflaska och en skål med vindruvor- Alice favoriter! Hon är så störtskön våran prinsessa och så cool i alla lägen. Det kommer fler kort snart..farmor & farfar är ju här över helgen så vi har massa att göra men snart, snart...håll tillgodo!
Kjolen på huvudet :)
Tänk så roligt att ha balletskjolen på huvudet!
       
Alice bland alla paket, får nya böcker, äter massa vindruvor
Trummar på brickan!
Sjunger och trummar på brickan
       
Alice i sängen med alla presenter!
Alice bland sina paket, b.la 24 plagg kläder...ser ni att hon sjunger?!

Spanien nästa!

Nu har vi bokat resa, vi ska åka och hälsa på denna underbara familj i maj! Ska bli såå otroligt roligt och skönt att få komma bort lite...och även se hur familjen Klingberg har det i Malaga. Känns väldigt skönt att ha något att se fram emot!!
Familjen Klingberg!
Annelie, Alexander & Josua
   
Tack för att vi får komma och hälsa på er! Vi hoppas på strålande väder och massa avslappning. Tänk så roligt Alice & Alex kommer ha på stranden, han får visa henne de bästa ställena att göra sandslott på!

Jobb med pappan..

I helgen försökte vi röja och göra om lite på vårat kontor...får väl se hur det blir när det blir klart..vi är inte riktigt nöjda. Men när det nya skrivbordet skulle in så blev det ju lite datajobb som Alice skulle hjälpa pappan med...skulle så gärna vilja att ni sett när dom höll på under bordet, dom var så otroligt gulliga! Det hela blir så mycket mysigare när Alice bara har blöjan på sig dessutom. Sen när alla grejor låg huller om buller så hade ju Alice super skoj att pilla på allt. Pappas stege var en höjdare oxå..
Hjälper pappa
   
Gossig kropp!
       

Angelina på besök!

Nu har vi haft kusin Angelina på besök i två dagar, så det har varit fullt upp! Inte allt för lätt att ha en 1-åring och en 3-åring som har starka viljor båda två..men dom leker faktiskt bättre och bättre med varandra. Dom har pusslat, pärlat, kollat på film, ätit, fikat och diskat, städat, lekt, läst böcker...ja ni vet precis allt på få timmar!! Men roligt har dom i alla fall och det är så roligt att dom är såå flickiga! Idag har Alice krypt fram till Angelina och kramat henne flera gånger, det är kärlek det! Om ni undrar vad det är som Angelina har på huvudet så är det hennes långa hår som hon bär med sig överallt till hennes mammas mindre förtjusning. Hoppas verkligen att hon får eget långt hår en dag! Hon tar inte av sig håret (babypjamasen) en enda gång.
Pussel tjejerna!
            
Pussel från Hillers, Låånngt hår, Alice snackar med Angelina
Pusskalas
Pussas!

Tjejerna har haft date igen!

Ja i fredags så vågade sig mamman och dottern ut på egen hand. Vi fick skjuss av pappan hem till familjen Teglund och där väntade även Malin & Vega. Efter ett antal avbokningar angående träff så träffades vi äntligen!! Det är så roligt att se hur mycket dom växer och vad som händer i utvecklingen. Det skiljer ju bara några veckor mellan dom. Både Vega och Molly va riktiga hejjare på att gå så nu gäller det för Alice att öva, men hon är ju väldigt ointresserad...här kommer en salig blandning av kort, det är ju inte så lätt att få några bra kort på prinsessorna. Hälften av alla kort va bara att slänga för det var endast bakhuvuden som syntes, inte så inspirerande.
Vilka tjejer!
               
Molly brottar ner Vega
Molly brottade ner Vega!
           
Glada Alice
Rolig gåstol!

På bättringsvägen...

ja nu har det gått några dagar sen operationen och jag börjar känna mig bättre...idag har jag till och med kunnat lyfta Alice och kunnat natta henne, så mysigt! Men hon är inte jätte intresserad av mamman utan hon ska helst vara med pappan och hon ropar på honom istället för på mamma, så nått gott har väl denna gallsten med sig i alla fall. Det är så otroligt mysigt att ha pappan hemma varje dag och det blir ju liksom dubbelt så mycket gjort hemma dessutom! I eftermiddags kom familjen Syrenquist på "hej då besök" de flyttar nämligen till Höganäs imorgon, snyft!! Men det kändes väldigt skönt att få träffa dom en sista gång. Alice fick även tidig födelsedagspresent av Max, ett underbart gulligt silverhalsband som det står kompis på! Det är det andra halsbandet som Alice får från Max, hon fick även ett på Babyshowern med en nalle på. Det ska ju börjas i tid, undrar var det slutar när det har börjat så bra, han har lagt ribban högt!
Här kommer lite goa kort på kompisarna Alice & Max från kvällen:
Alice öppnar paket
   
Det var roligt att leka med Alice prinsessbil, Alice håller i sig i handtaget och Max sparkar sig fram.
Max & Alice
Max på prinsessbil!
Max- vi kommer sakna dig och dina underbara föräldrar såå mycket, hur ska vi klara oss här i Uppsala?! Tur att vi flyger och hälsar på dig om 1 månad!

Här kommer även ett gott kort på Alice när hon är nyduschad, hon är så otroligt go och gullig i håret då!
Nyduschad!

Hoppas att ni haft en kärleksfull Alla Hjärtans Dag! Varje dag med Alice är en hjärtans dag kan vi lova er, önskar att vi skulle träffa vår familj som bor en bit bort lite oftare så ni får lära känna Alice lite mer!
Puss och kram på er alla!

Ännu en rolig helg är slut...

Ja vilken fullmatad helg vi har haft, ändå har vi inte hunnit med allt som vi var bjudna på...(Foglander, vi hoppas på en till thaikväll så vi oxå kan komma...) I fredags så var jag och Alice och mormor ute och shoppade halva dagen och vi avslutade dagen på Storvreta möbler...där skulle vi kolla på ett nytt skrivbord till kontoret men vi hittade något helt annat istället! Ett nytt matbord och stolar som vi letat länge efter men mamman hade liksom gett upp..det är samma serie som vi har våra bokhyllor och soffbord i!! Leverantören har sagt till oss att dom är helt slut och att dom slutat tillverka dom så tyvärr..men nu hade Storvreta möbler fått tag i den igen så lyckan är total!! Känns så roligt att ha allt i samma serie eftersom vi har kök och vardagsrum tillsammans. Det är ett rejält fyrkantigt bord med 8 stolar! Ett fyrkantigt bord har alltid varit våran dröm men det finns tyvär inte så många som gör det, men nu har vi vårat bord som vi kommer ha i många år, bifogar lite suddiga bilder på det. Så i lördags var vi och hämtade bordet och så hämtade vi ett gamalt skrivbord som min familj har haft i många år som vi tänkte renovera lite, det blir nog riktigt fint på kontoret.
NYA MATGRUPPEN!!
Sen på kvällen var vi på Ribbingebäck på 60-års kalas, det var pappans arbetskollega som hade kalas, Alice var otroligt duktig och charmade såklart alla vuxna, kröp runt på golvet under borden och drog dem i benen! Men..Alice var inte så ensam där utan det var en till fantastiskt gullig liten Alice till! Hon är född samma år som Alice men är bara 4 månader. Gulligt att de enda barnen som var där heter Alice båda två.
Alice & Alice!
       
Otroligt vackert efterrätts bord, Alice fika tallrik, Sötnosen!

Idag har vi varit i kyrkan och efteråt plockade vi upp alla möbler och så kom familjen Eliasson och mormor& morfar hit och gjorde mat..lyxigt att få vara hemma men någon annan gör maten. Så nu har vi invigt nya matgruppen och alla fick plats runt bordet och ingen behövde sitta vid soffan, mycket trevligt kom vi alla fram till. Det blev hemmagjorda hamburgare och kladdkaka till efterrätt.
Alice i vagnen efter kyrkan
       
Familjen äter tillsammans vid nya bordet!
Alice äter upp en hel hamburgare!!
Kan ni fatta att lilla Alice åt upp en HEL hamburgare själv med alla tillbehör!!
       
Flickorna hos mormor, Alice leker med kusinerna, hon har verkligen blivit en tuffing med dom!
Lycklig Alice & Angelina
Men nu så ska mamman packa sina grejor för morgondagens operation i Enköping och plocka ihop allt som Alice behöver för de kommande dagarna. Mormor ska passa Alice största delen av imorgon sen får vi se hur det går för mamman. Men nu är det dusch * 2 gånger och nybäddad säng och nytvättade kläder som gäller för mamman, håll nu tummarna och be en extra bön för mig imorgon måndag så kommer nog allt gå jätte bra för mig imon!!!

Äntligen friska!

Ja äntligen har vi tagit oss ut idag och det känns underbart efter att ha varit hemma ett antal dagar nu. Alice har varit bra sen sist så nu borde hon ju vara frisk! Idag åkte vi på mammagrupp och det är alltid lika trevligt. Alice är lite blyg som vanligt när vi är borta så hon sitter helst i mammas knä...fast hon kunde ha lekt med de stora flickorna som Angelina, Herta, Flora, Selma och Elsa eller Görsta & Majken som är i hennes ålder..men mamma är bäst. Resten av dagen var Alice hos Eliassons tills pappan hämtade henne. Mamman har varit och masserat och sen på skönhetsbehandling- vilken lyx!
I lördags var vi en sväng på Elise 1-års kalas, hennes mamma hade gjort så fint i deras nya hus och det var fullt med folk! Här kommer lite bilder från kvällen:

Elise paket
Här är 2 av 5 paket som Elise fick av Alice, de andra 3 ligger i dessa paket!
Alice & Pappan
Alice och pappan kalasfina, fast de skulle iväg på olika "kalas"
   
   
Dom vackraste!
Elise med sin pappa Natanael
Elise & hennes pappa Natanael, här sjunger vi för fullt för henne!
       
Alice gillade att sitta på Elise nya SIA pall, läppglans är bästa vännen när vi är borta!
Boxar från oss!
Dessa fina boxar låg innanför våra paket!
           
Elise öppnar våra paket, kompisarna leker, Alice leker med Elise nya docka, hon älskar ju dockor!
Elise & Alice
Kompisarna! (ser ni så smal Alice har blivit...)
       
Vackraste flickorna!
Fina tänder
Ett dagsfärskt kort på vår lilla skitunge! Visst har hon fått 6 stora tänder?! När det behagar lilla prinsessan så kan hon faktiskt stå själv en stund, men bara på hennes villkor!

Alice på sjukhus besök..

Igår var mamman & Alice på barnakuten på Akademiska sjukhuset för första gången. När vi äntligen trodde att magsjukan var över så började Alice spy på söndag natt igen..inte klokt!! Vi blev lite halv desperata så dom ville att vi skulle komma in till barnsjukhuset så dom fick titta på henne. Men dom gjorde inte så mycket ändå..det är nämligen helt ok att ett barn har magsjuka i upp till två veckor. Men dom kollade så hon inte var uttorkad och det var hon inte, men hon hade däremot gått ner mycket i vikt. Så nu får hon äta precis vad hon vill bara hon får i sig mera näring. Så det började med att hon fick en piggelin på sjukhuset och det har hon aldrig ätit innan så hon var så lycklig och åt upp hela glassen själv, hon blev så arg när den tog slut! Nu håller vi tummarna att inga som vi träffat efter denna roliga helg inte blivit smittade. Mamman och pappan är antagligen immuna eftersom vi inte fått det hittlills, och det känns ju underbart!

Piggelin för 1:a gången
Vad är detta för något?!
           
Det tog ingen lång stund innan piggelinen var slut!
Världens gulligaste!
           
Kolla in ögonfransarna! Alice blev såå arg när glassen tog slut, så gulligt när hon skäller på mig & inte gråter!
Duktig sjukhus tjej!
   
Två trötta tjejer efter lång väntan, här väntar vi på skjuss av pappan..