Sommarbilder!

Här kommer ännu lite gamla bilder, dessa är ifrån juli då Alice endast var 5 månader och hade precis lärt sig att sitta. Det var ju så tråkigt väder så vi bestämde oss för att åka till Tekniska Museet i Stockholm med familjen Eliasson och Ann-Sofi. Vi avslutade dagen med att äta på kungshallen och fika på McDonalds...Det regnade nästan hela tiden vi var iväg men här är lite uppehållsbilder! Ser ni så söt och liten Alice är, Angelina är oxå mycket mindre, tänk så mycket det händer på 6 månader. Alice måste ju även få skryta med hur snygga killkusiner hon har i Uppsala. Hon har ju bara 2 här och 5 st ute i landet, dom är heller inget att leka med! Det är alltid bra att ha äldre killar runt sig när man växer upp, eftersom hon inte har en storebrorsa som mamman hade! Benjamin & Carl-Philip är ju dessutom några av hennes favoriter!!

Brorsorna Elisasson!
        
Ann-Sofi, Malin, Calle & Angelina, Calle & Benne, pappan & mamman
Pappan med en trött Alice
   
Lek med favorit Car-Philip på McDonalds
Kolla in Angelinas blick...

Lek med Calle på McDonalds
Sveriges snyggaste McDonalds!
Snyggingar!
Sötnosarna!

Alice är sjuk...

Stackars lilla gumman som är magsjuk igen! Fattar inte hur ett sånt liltet barn kan få det så snabbt inpå varann...det är så synd om henne för hon är verkligen hängig och slö, hon vill inte äta nått heller och det gör ju det inte bättre direkt. Förra gången var hon lika glad och pigg ändå men nu tror jag att det beror på att hon har feber samtidigt. Hon hänger mest på min axel och hon ska sova i ens famn så man får inte lägga ner henne. Igår när hon var sämst så var pappan hemma med henne för jag skulle till Enköpings lasarett på inskrivning för min gallstens operation så dom kämpade på här hemma hela dagen och som idag så låg dom mest i soffan. Men vi hoppas att hon ska piggna till rikitgt rejält idag så vi får leka med den pigga och roliga Alice igen. Eftersom vi inte tagit några kort nu när hon är sjuk så kommer här lite gamla som fanns i arkivet:

Roligt att vara med i köket
   
Här sitter sötnosen på spisen och hjälper till för några månder sen..nu skulle hon aldrig sitta still!
nyvaken i sin säng
   
En nyvaken gossig bebis och en nybadad skönhet
Längtar till solen tro?!
   
Här är vi hemma hos Elise och Alice har fått låna hennes solbrillor! Hon var störtskön i dom!!

Amazing Thai!

I fredags efter en lång shopping dag (lönedag!) var vi så trötta så vi åkte till amazing thai och åt deras underbara buffé med mormor & morfar. Det är verkligen super god mat och Alice älskar att äta där. Hennes favorit är helt klart fruktcoktailen och melonen! Hon bara trycker in frukt efter frukt i munnen, vi hade många goa skratt under kvällen på grund av henne. Andra favoriter är även, kycklingspetten och riset, perfekt när det är buffé att ta med småbarn... Annars har helgen varit lugn, mamman har jobbat och Alice och pappan har myst själva. Efter kyrkan i söndags var vi ute och letade nytt skrivbord till kontoret, vi har tänkt att göra om där inne eftersom Oskar inte jobbar hemifrån längre. Inte lätt att hitta något snyggt kan jag säga..
Lägger ut lite bilder ifrån dagen då mormor,  moster och Angelina var här på lunch. Flickorna skulle båda sitta i mormors knä och rita. När Angelina satt hos mormor i soffan gjorde Alice allt hon kunde för att komma upp och sitta hos mormor oxå, ska dom redan börja slåss om sin mormor...

Äter själv!
Ni skulle sett hur det såg ut under hennes stol...
           
Stora nävar mat!
Oj, så gott med massa ris
Alice & mamman
Här ser ni en del av vårat kök / vardagsrum, morfar skymtar ute i gästrummet
   
Angelina tar på läppglans medans Alice & mormor säger hej då till morfar
Gullig i spänne
Världens vackraste unge!

Elise 1 år!

Idag fyller Alice bästis Elise 1 år! Tänk vad tiden går fort...för ett år sedan var vi riktigt avundsjuka för att Désirée & Natanael fick cirka 3 veckor tidigare än beräknat (tror det va 3 v.) Då hoppades och hoppades vi att vi oxå skulle få tidigare, för vem ville vänta när man såg denna lilla skönhet endast 1 vecka gamal...hon är fortfarande en skönhet och världens skönaste och busigaste tjej! Samma dag som Elise föddes hade mina kära systrar och kompisar Baby shower för mig, så Désirée kunde inte komma, hon hade en god ursäkt. Så för ett år sedan var det mys och fest här hemma för mig och lillan. Det vi är gladast över är att Elise blev en flicka, vi ville verkligen att Alice skulle få en Lyckelind bästis! Hoppas att de kan hålla sams genom livet och att dom får dela ett "Best friends" halsband :) 
Här kommer lite olika bilder på älskade Elise från året som gått: 

Vi börjar med några kort från maj -07, då Elise var 4½ månad och Alice 3½ månad. Dom sitter ute i värmen i en solstol vid poolen alldeles allvarliga och koncentrerade i sina polarn & pyret kläder. Mammorna skrattade väl desto mer, speciellt när Elise började suga på Alice arm eller när dom höll varann i handen. De slet båda i sina kläder, det var väl lite varmt...det är härifrån som Elise farmor myntade begreppet- pingst tanterna! Hon tyckte att dom såg ut som riktiga tanter! Visst gör dom i sina sommarhattar ?!
Sommar flickorna!

   

Pingstanterna

190747-417
Lunch på IKEA
          

190747-418
Alice vill alltid vara så nära och pilla
                   
Elise visar hur man går med lära gåvagnen, lunch på IKEA igen...
190747-422
 Stadiga steg!

Tyvärr har jag inga kort sen hon är mindre..fanns inte kvar på hårddisken, men kolla in hennes egna blogg!
Elise- vi tycker så mycket om dig, vi längtar tills du ringer och frågar om du får sova över hos Alice!
Puss!

Pingst tanterna!

Nu har pingst tanterna varit i farten igen! Dessa brudar är ju bara såå ljuvliga mot varandra. Nu var det ett tag sedan dom träffades och vilken lycka det blev. Alice höll på att sova bort hela besöket hemma hos Lyckelinds, det var så frisk luft ute på landet så hon sov så gott i vagnen. Det var så roligt att få komma hem till deras nya fina hus, det kommer bli ännu finare efter deras renoveringar! Tänk att det bara skiljer en månad mellan tjejerna, hoppas dom kommer hålla ihop många år fram över. Här kommer tyvärr lite suddiga kort på bästisarna. (Désirées kort är mycket bättre så kolla in Elise blogg)

Damerna
         
Alice första möte med en katt, kollar in varandra
Busungar!
       
Alice vill nog kramas, Alice spanar in Elise coola stil
Alice gapskrattar!
   
Désirée & Elise busar, måste ju känna lite på varandra..
Alice gosar med Jamila

Dagens morgon startade med musiklek igen, Alice var lika lycklig som vanligt, hon kom ihåg det mesta. Alla barnen hade blivit så stora och flera hade börjat gå under julen. Alice trallade på som vanligt högt och ljudligt och klappade och vinkade. Det är verkligen veckans höjdpunkt! Efteråt var vi runt på flera ställen och såklart så hamnade vi även på IKEA, där handlade vi en ny matta till Alice rum, bildbevis kommer snart. Kvällen avslutades med att mammans bästis Johanna kom på besök och myste en stund med oss. Imorgon flyttar Johanna till Gambia i 6 månader så det gäller att passa på att träffas. Älskade vännen vi kommer sakna dig såå mycket men vi kommer öva på att säga Johanna och självklart ha dig i våra böner varje dag- Älskar dig som en syster!!
Vilka roliga dagar vi haft!

Alice med sin nya matta
       
Utanför IKEA, Johanna busar med Alice napp
kompisar!

Lite blandat!

Idag har vi haft lunchdate med Désirée och Elise hemma i deras nya hus. Det var såå mysigt och framför allt roligt, men jag orkar inte lägga över alla bilder så ni får vänta tills imon. Om ni inte kan vänta så kolla in Elise blogg! (Länk finns till höger) Så här kommer en blandad kompott av bilder på vår älskade prinsessa:

Gladast!
Såhär glad blir man för julklappar från farmor & farfar
           
Alice nya hobby, plocka ur alla kryddburkar från skåpet & tömma sin fina hylla
Pepparmint..
Pepparmintsolja
Rumlek
Här ser ni en julklapp från farmor & farfar- BRIO läragåvagn
   
Alice nya kompisar i mammacellgruppen, Majken & Milly Lee! Alla födda samma år.
Alice & Milly Lee
Alice och Milly på julavslutning
       
Pappan bygger dator till mamman!
Idag fick vi även en del snö och vi har haft minusgrader  hela dagen, så underbart! Om det ligger kvar imon så ska vi fixa bildbevis.

Ps. Kommentar till farmor- längst ner på inläggen så ser man vilken tid på dygnet som det är publicerat...då sover Alice gott med sin pappa kan jag säga. Ha,ha..Ds

Adventsmys...

Här kommer bilder från en gamal händelse, på 3:e advent hade vi lite adventsmys hemma hos oss. Det var såå mysigt och jätte lyckat! Vi bjöd på fika och umgicks, Alice hade fyra kompisar här så hon hade riktigt roligt. Det var Lyckelind, Foglander, Liljebäck, Svalander och Appelfeldt som kom. Man tänker alltid varför gör man inte sånt här oftare det är ju så mysigt och roligt att träffa alla kompisar på en och samma gång. Vi fick flera presenter och så gav vi bort julklappar till alla familjerna- jag älskar verkligen att ge bort paket, det är lycka. Alice har oxå gett bort julklappar till hennes bästisar Elise, Vega och Molly, det ska börjas i tid att visa uppskattning till dom som betyder mycket för en. Här är lite olika bilder från kvällen:

Elise, Desirée, Alice

       
Desirée & Alice, Gabriel & Max, Jakob
Linda, Hanna & Alice i köket
Linda, Hanna & Alice
           
Mys hos Hanna, Fikat, Elise & Alice på hennes rum, Alice, Elise & Jakob
Lycklig!

   
Alice brottade ner stackars Jakob som inte kunde försvara sig
   
Julpynt i Alice rum

Vårat älskade barn!

ALICE,

när mamma & pappa såg dessa korten som är tagna för ett tag sedan så liksom knyter det sig i hjärtat på oss!! Du är så fantastisk på alla vis och vi älskar dig såå mycket, det går inte att beskriva. Vi är så otroligt tacksamma att just vi fick just dig från Gud! Vi gör allt vi kan för att ta hand om dig på bästa sätt, hoppas att vi lyckas med det...du är så söt när du försöker börja prata, du kan säga både mamma, pappa, titta, se, aja och tack-tack. Helt plötsligt så börjar orden komma och då förstår vi att du börjar bli stor, om en månad är du 1 år, inte klokt, vår lilla bebis!

Sötnos

Ljuvliga barn!

Den godaste!

Kärlek från Pappa & Mamma

2 roliga dagar!

Snart har vi avslutat två roliga dagar, jag & Alice. Lilla gumman avslutade dagen för några timmar sen..Igår tordag var Alice på sin fösta formex mässa (inredning & smycken) utanför magen. Hon lyckades vara med två gånger i magen. Det var faktiskt lättare att ha med henne denna gången än att gå en hel dag på Älvsjö mässan hög gravid.. hon var självklart jätte duktig och tålmodig fast hon inte fick vara på golvet och krypa. Hon flörtade in sig hos alla säljare så vi blev erbjudna både det en och det andra om vi lämnade kvar henne, men icke!! Mormor Ewa fick beställt en hel del fina saker till hennes underbara butik i alla fall.  

Första Formex mässan!
Behöver verkligen skaffa oss en ny skötväska..

   
Alice var tokig i att dricka ur våra flaskor hela tiden, dagens nya grej!
Mormor & Alice
God lunch med mamma & mormor

Fredag startade med att vi var bjudna på frukost till Sandra & Tyra kl 9..självklart får man väcka Alice.. Vi tog med oss Angelina oxå för Malin behövde lite barnvakt (30-års kalas imon). Frida & Elsa var oxå bjudna på en underbar frukost, tänk att ha det såhär varje dag...det var i alla fall super mysigt och Alice lekte en stund med de stora tjejerna på Tyras rum, tills hon upptäckte att hennes mamma inte var i rummet.

Frukost hos Sandra & Tyra
       

Vilka ögon!

Angelina, Tyra & Elsa
Angelina, Alice, Tyra & Elsa

Efter frukost begav vi oss till specialist barnavården för uppföljning av atman och för ett pricktest av laktos & ägg. Alice var jätte duktig och gjorde pricktestet utan protest. Det bästa var väl att testet inte visade på någon allergi! Så nu får vi utreda magen på annat vis. Eftersom astman har blivit helt bra på grund av inhalatorn så ska vi bara använda den vid förkylning- kanon bra!! Hon sover ju hela nätterna utan att hosta nu, så skönt för henne.
Plus att vi har fått två släktbesök idag på grund av mosters 30-års firande imon, ja så livet kan inte vara bättre för familjen Eriksson nu kan man väl säga!

Pricktest

pricktest för laktos & ägg'
Inga kanon bilder direkt..men gulligt på denna lilla tjocka arm!

I helgen ska vi njuta av familj, kusiner och vänner på stora kalaset. Vi önskar er en riktigt  rolig helg!
/Erikssons


Racerbil!

Kan ni fatta att mamman har gjort tre inlägg på en dag!!! Snart, snart är vi ikapp tiden. Det kan bero på att Alice har sovit två gånger idag på dagen, hon har nästan slutat med det och det blir som värsta lyxen när hon sover två gånger nu. Det kan även bero på att mamman har fått ny dator som går såå mycket snabbare. Så nu går det mycket snabbare att ladda ner bilder! Här kommer lite härliga bilder på Alice när hon åker på sin prinsess Disney sparkbil, den spelar massa olika sånger och melodier. Hon tycker nog att det är roligast att plocka i och ur saker ur sitsen.   

TJEJIGT!!

       

Alice dörr

Nyårsafton 2007

Över nyår hade Alice sin farmor och farfar på besök, super mysigt! Då fick hon ännu mer julklappar..inte klokt! Mer foton kommer på det. På nyårsafton var vi hemma hos Eliassons och åt god trerätters middag. Senare på kvällen kom även farmor & farfar och mormor & morfar och firade in det  nya året. Alice sov faktiskt som en stock vid 12-slaget och hon vaknade inte ens av alla raketer som sköts i området. Här kommer söta bilder på prinsessorna som vanligt. Verkar som att pojkarna alltid håller sig borta...

prinsessorna

       

nyårsfina


Vi lussade ju..

självklart så gick vi ju även luciatåg för sisådär en månad sen...skamligt att man är så dålig på att lägga ut på bloggen. Kan inte ens lägga ut inläggen i rätt ordning. Men det viktigaste är väl ändå att det dokumenteras. På luciakvällen så överraskade vi mormor, morfar och Ann-Sofi med ett litet luciatåg. Farmor Margareta var oxå här på besök så det gjorde det hela lite roligare. Benjamin var tomte, Carl-Philip stjärngosse, Angelina självklart lucia och Alice tomtelisa/tärna, Mamman barnbärare. Det blev riktigt lyckat, vi sjöng våra sånger och bjöd på lussefika.

Luciatåget
Dom ser verkligen glada ut..

Lucia 2007

Luciafirande

Det känns som en evighet..

sen det var julafton men eftersom detta blir som en dagbok för Alice när hon blir större så lägger jag ut bilder från julafton ändå..efter att vi åt frukost hos Eliassons så fortsatte dagen hos mormor och morfar på Locksta. Det bjöds på god mat och massa massa paket och bus med kusinerna. Tyvärr så blev mamman magsjuk på kvällen så hon missade de vuxnas paketutdelning, men hon tog igen det dagen efter. Först så öppnar alla barnen på eftermidagen så dom inte behöver vänta så länge, Alice höll sig vaken och hon blev verkligen såå glad för alla paket. Här kommer några foton på detta:

Music time!
Angelina, Alice & pappan har musikorkester

       
Kusinerna kolla på Kalle Anka, mamman & Alice, flickorna matchar för dagen

Älskar sin trumma!
Såå lycklig för sin egna trumma, lärt sig från musikleken

           
Angelina får Barbiemugg från Alice, Brio plocklåda, trummspel

Pappan
Alice fick även sin första docka av morfar, som hon bara ÄLSKAR! Hon blev helt tokig i  den hon pussar och kramar den och "buppar" i rumpan. Dockan kan ju även prata såklart!  Giraffen i bakrunden fick hon av oss..perfekt leksak

       
Pappan monterar, leker med dockan och giraffen

Julprinsessan!

Spelar på trumman sjungandes till musiklek sånger

   
Två magsjuka prinsessor, mammans klappöppning på juldagen

Julfrukost & strumpan...

Här kommer lite foton från Alice första julaftonsmorgon. När vi firar med mammans släkt i Uppsala så träffas vi klockan 9 hemma hos familjen Eliasson för julfrukost och julstrumpan. Alla ska komma iklädandes pjamas! Så vi fick väcka Alice för hon bara sov och sov..hon hade varit med och slagit in paket kvällen innan sent, sent.. Hon hade på sig pjamas och sin morgonrock från London, till julstrumpan bytte vi om till tomteklänningen istället.

Påväg till Eliassons
Påväg till Eliassons
       
Paketinslagning 23/12 & julaftons väckning
       
Frukost dukning för stora och små
kusinerna
Noah, Angelina, Alice, Carl-philip & Elia
       
En del av kusinerna, Alice i morgonrock, Alice öpnnar julstrumpepaket
Pjamas & morgonrock
Alice i pjamas & morgonrock
Julstrumpor
5 av 16 julstrumpor, längst till vänster är Alice strumpa från London

Vi hade såå mysigt hos Eliassons med god frukost och roliga små paket! Det är nästan så vi alla skulle kunna nöja oss med julstrumpepaketen för dom är så roliga och genomtänkta! Nått att rekomendera.


god fortsättning!!

Hoppas att ni alla haft en bra jul och nyår! Det har vi absolut haft fast vi blev magsjuka allihop...men det har varit så fantastiskt underbart att ha pappan hemma så länge. Men nu är vardagen tillbaka och allt rullar på nästan som vanligt. Alice musiklek har inte börjat än men Angelina kommer till oss på tisdag som vanligt. Och nu ska mamman bara jobba varannan lördag igen det känns kanon!! det är verkligen en välsignelse att få vara hemma med sin älskade sessa!
Idag efter kyrkan åkte vi och köpte en ny vagn till Alice!!! Vi hade ju tänk att vi skulle vänta till våren men vi kunde bara inte hålla oss! Så nu har vi en ny röd First Wheel vagn, tror att den kommer funka bra. (Har ju fått bra rekomendationer av Vegas mamma Malin) Så vet ni någon som behöver en ny vagn så har vi en till salu här, som har funkat kanon bra. När jag har mer tid så ska ni få se lite bilder från jul och nyår oxå..(får man mer tid nån gång) Här kommer lite bildbevis på vagnen, Alice somnade i visningsexet i affären så det bådar ju gott!

nya vagnen
skönt att kunna ha henne mot sig, det har vi inte kunnat innan
First wheels